020 515 9515

Kennisdocument catalogus

Download gratis documenten uit XpertHR Ambtenarenrecht

Wij zijn trots op de hoge kwaliteit van de content in de kennisbank. Om u daarvan te overtuigen stellen wij deze kennisdocumenten gratis voor u beschikbaar. U kunt ze direct toepassen in uw dagelijkse praktijk.

  Geüpdatet: CRvB-formule

  In 2013 paste de Centrale Raad van Beroep in twee uitspraken een berekening toe waarmee ambtenaren iets extra's kan worden toegekend als hun verhouding met de werkgever, vooral door het toedoen van die werkgever, onherstelbaar is verstoord of in een impasse geraakt. Daarvoor was dit niet mogelijk. In het uitgebreide commentaar op artikel 8:8 vindt u handige uitleg over deze ‘CRvB-formule’. Het commentaar is voorzien van recente jurisprudentie.

  Download dit kennisdocument

  Wet normalisering rechtspositie ambtenaren

  De Wet normalisering rechtspositie ambtenaren is goedgekeurd. Lees in dit gratis whitepaper de hoofdlijnen van de wet én welke gevolgen dit gaat hebben voor de rechtspositie van ambtenaren. Het whitepaper is geschreven door twee experts in het ambtenaren- en arbeidsrecht: mr. Loe Sprengers en mr. Jasper de Waard.

  Download dit kennisdocument

  Meldprocedure bij misstanden

  De werkgever is verantwoordelijk voor een veilige cultuur waarin ambtenaren zonder gevaar voor hun (rechts)positie misstanden binnen de organisatie aan de orde kunnen stellen. De meldprocedure biedt een juridische structuur waarbinnen misstanden aan de orde kunnen worden gesteld en draagt op deze wijze bij aan een integere overheid.

  Download het kennisdocument met meer informatie over de procedure.

   

  Kortdurend zorgverlof

  Het recht op kortdurend zorgverlof is geregeld in de Wet arbeid en zorg (WAZO). Voor gemeenteambtenaren gelden een paar afwijkingen op de bepalingen uit de WAZO. Deze zijn opgenomen in artikel 6:4:3 CAR-UWO. In dit artikel leest u het commentaar op dit artikel:

  Download dit kennisdocument

  Maak kennis met onze redactie

  Deze experts zorgen ervoor dat uw kennisbank altijd compleet en actueel is


  • mr. dr. B.B.B. Lanting universitair docent Universiteit van Tilburg

  • mr. P.J. Schaap advocaat partner CAPRA advocaten

  • mr. dr. L.C.J. Sprengers advocaat Sprengers Advocaten

  • R. Wevers-Bos senior beleidsmedewerker VNG

  • mr. M. de Witte-van den Haak advocaat partner Pels Rijcken

  • mr. M. Th. van Wel

  Vraag een vrijblijvende demonstratie aan